Wat wij beloven

Iedereen die ons een manuscript of boekenplan toevertrouwt, beloven wij daadwerkelijke verbetering op verschillende niveaus.

Op conceptueel niveau

Wij verduidelijken de opties die je hebt en de keuzes die je maakt. Je kunt dan gerichter en efficiënter aan je boek werken.

Op tekstueel niveau

Wij beoordelen en adviseren over de vorm, taal en stijl van je manuscript. Daarmee kun je je tekst sterker, leesbaarder en overtuigender maken.

Op structureel en inhoudelijk niveau

Wij denken mee over de uitgangspunten en de focus van je boek. Die kennis helpt je om geniepige valkuilen en beginnersfouten te vermijden of snel te herstellen.

Op zakelijk en commercieel niveau

Wij adviseren bij benadering van een uitgever of agent, of bij het zelf publiceren van je boek. Je bent dan beter in staat om risico’s in te schatten, en om effectiever te onderhandelen over kosten, voorwaarden en opbrengsten.

Door onze achtergrond en ervaring kunnen wij auteurs effectief ondersteunen bij het schrijven en uitgeven van hun fictie of non-fictie boek. Want schrijven is een ambacht en zelfreflectie tijdens en/of na het schrijven is niet altijd even makkelijk. Je boek vervolgens onderbrengen bij een uitgever of literair agent is weer een heel ander verhaal. Wij begeleiden auteurs (fictie en non-fictie) binnen het hele schrijfproces. Daarnaast helpen wij organisaties en particulieren die een boek willen maken voor ‘intern’ gebruik. Ook geven wij workshops en lezingen en adviseren de boekenbranche.

Voor auteurs

Auteurs kunnen bij ons terecht voor:

  • Conceptueel, inhoudelijk en/of redactioneel advies.
  • Hulp bij de publicatie en presentatie van hun boek.
  • Ondersteuning bij het onder de aandacht brengen van hun boek bij een uitgever of een literair agent.
  • Advies bij zelfpublicatie.

Sommige auteurs begeleiden wij van begin tot eind. Anderen kiezen ervoor ons in te schakelen voor een specifiek onderdeel binnen hun schrijfproces. Je kunt hier meer lezen over onze werkwijze.

Voor organisaties en particulieren

Organisaties of particulieren die een boek willen publiceren, bijvoorbeeld bij een jubileum, afscheid of reorganisatie, kunnen bij ons terecht voor inhoudelijk en technisch advies. Alle aspecten, van concept, calculatie, planning en schrijfproces tot en met de productie, vallen binnen ons takenpakket.

Lezingen en workshops

Op aanvraag verzorgt De Boekenfluisteraar lezingen en workshops over schrijven en publiceren. Deze worden in overleg en op maat samengesteld.

Voor de boekenbranche

De Boekenfluisteraar adviseert uitgevers en andere partijen in het boekenvak. Hij coacht en traint medewerkers en lost problemen op bij acquisitie, auteursbegeleiding en redactie.